Grundtræning efterår 2020

Træning, der virker!

Få arbejdet hele kroppen igennem!

Vordingborg Kropsterapi tilbyder grundtræning – nyt hold begynder 1. september!


Går du også med spændinger i nakke og skuldre – eller stivhed i ryg eller ben? Så er du ikke alene. Rigtig mange af os trænger gevaldigt til at få løst op og afspændt vores trætte muskler, som ofte er på overarbejde. Spændinger opstår både pga. fysiske uvaner og psykiske belastninger. Måske sidder du ikke optimalt ved skrivebordet – eller måske har du tillagt dig en forkert holdning eller en uhensigtsmæssig gang? Måske skyder du skuldrene frem for at beskytte dig selv psykisk?


Behandling og vedligeholdelse

Der er mange gode grunde til at søge behandling og en behandling er ofte første skridt mod et nyt og bedre liv for din krop (og dig). Og når du først har fået løsnet op for muskulaturen, er det en rigtig god idé at vedligeholde kroppen med en god grundtræning. Grundtræningen kan være et supplement til behandlingen – eller bare stå for sig selv som en god investering i din krops løbende vedligeholdelse.


Hos Vordingborg Kropsterapi arbejder vi hele kroppen igennem og arbejder med alle ledgrupper. Vi sætter fokus på at styrke centeret af kroppen (CORE) og øge din bevidsthed om dine bevægelser og holdning ift. kroppens center.

Når du udstrækker musklerne på den ene side, får musklerne på den anden side mulighed for at trække sig sammen. På den måde udlignes de ubalancer, der er opstået, hvor nogle muskler bliver for korte og andre for lange. Det er faktisk det samme, som der sker på briksen – i grundtræningen arbejder du bare endnu mere aktivt og bevidst med din egen krops styrke, smidighed og velvære. 


Holdtræning med individuelt fokus

Grundtræningen foregår som holdtræning, men med et individuelt fokus. Hvis du er meget stiv et sted i kroppen, træner du især smidighed. Hvis du omvendt er hybermobil, sætter vi fokus på, at du skal træne uden at gå ud over kroppens grænser.


Udover at blive guidet gennem alle øvelserne, lærer du at mærke din egen krop og blive bevidst om dine bevægelser ift. dit center. Det lyder simpelt, men rigtig mange har svært ved at mærke, om de løfter foden skævt eller svinger hofterne i 8-tal uden at ramme midten.


Programmet er omhyggeligt sammensat efter træningens sidste øvelse. Hver træningsgang har et særligt fokus, men du vil opleve, at hele kroppen arbejdes grundigt igennem hver gang.


Kan jeg ikke bare gå på motionscenter?

Træning er som regel godt, men hvis du laver øvelserne på motionscenteret forkert, opnår du ikke de gode resultater – og risikerer endda at forværre den stivhed og de smerter, som du oplever. Med Vordingborg Kropsterapis grundtræning arbejder du hele kroppen igennem, og du får nye vaner, som du bliver bevidst om i din dagligdag. Derfor er effekten meget større end selve den tid, du ofrer træningen.


Øvelserne fra træningen kan du derudover tage med hjem og bruge på stuegulvet i løbet af ugen og efter du stopper med træningen.


Flere af mine deltagere på grundtræningsholdet har oplevet at kunne gå ned i smertestillende medicin, efter de begyndte på mit hold. Desuden oplever mange mindre træthed i det daglige. 

 

Nyt hold begynder 1. september!

Det nye hold i grundtræning begynder d. 1. september. Der er 15 mødegange - alle om tirsdagen kl. 17-18.50. Det foregår DGI huset, Solbakkevej 42, 4760 Vordingborg. 


Hvis du vil deltage på holdet i grundtræning, kan du tilmelde dig via LOF på følgende link:

https://lof.dk/vordingborg/kurser/motion-sundhed/grundtraening-body-sds/id/203118